Welcome to the Albanian-American Women's Association of Greater Chicago

The AAWAGC is a 501(c)(3) non-profit organization

 
 

Women Empowering Women

 
 
Testimonials

Here is a list of your testimonials

January 6, 2016

Pershendetje jam nje vajz nga Kosova. Dua te tregoj nje mikepritje te jashtezakonshme qe me ka ber organizata e gruas ketu ne Chicago. Une kam jetuar ne Worcester te Massachusetts per 5 vite per arsye personale jam larguar nga ai vend dhe kam ardhur ketu ne Chicago pa asnje te familjes ose shoqeri. Fati im me i madh ka qen kur jam takuar me Ria Ria Hyra Ismajli qe shfrytezoj rastin ta falemderoj publikisht per mbeshtetjen, ndihmen dhe fjalet e mira qe me ka dhen, ajo me ka ndihmuar te gjej pune ketu ne Chicago dhe me ka informuar per shume gjera te tjera, ishte shume knaqesi kur Ria Hyra Ismaili se bashku me Lydia Mehmetin arriten te me vizitojn aty ku banoja, u ndjeva shume e emocionuar por edhe shume e gezuar qe pata mbeshtetje te veqante dhe kam nderin qe te shprehe mirenjohjen per shoqaten e gruas qe me kontributin dhe punen e tyre vullnetare i perkrahin grat, femrat e reja shqiptare kudo qe gjinden ne Chicago dhe rrethinat e Chicagos.

Me respekt.
Ilire Misini


December 31, 2015

I want to thank the Albanian American Women’s Association of Greater Chicago: Lydia Memeti and the board members, for their prompt response to my plea for helping Syl Kodra go from Prizren, Kosova to India to get his new prosthesis so he can walk again. No one can achieve such a big task alone, from searching for prosthesis, writing to so many organizations for help, and getting rejection after rejection. While writing to embassies to get Syl Kodra a visa after facing many rejections regardless of having gotten his prosthesis donated by Jaipur Hospital in India. And, finally raising funds to make this dream a reality, and facing weather condition and travel threats.
We could not have done it without you, your moral support, your countless phone calls, your care, your continuous backing, your persuasion saying “we can make it and will make it.” And cheering every step along the way. For you it was enough to receive one request from Mrs. Kodra asking you for help and you immediately stepped up and said “yes” and reached out to the community to help her husband to stand again on his legs and get his new prosthesis. This means unity, commitment, support and inspiration. This is what the AAWA of Greater Chicago does: they care for the Albanian people where ever they are and strengthen women and their families.
I am so honored to be a member of your organization and to witness that when you say “yes” you mean “YES” and you do it. Today thanks to you and your supporters, Syl Kodra is heading to India to get his new prosthesis and we will be happy to report to you along the way.
THANK YOU FOR YOUR EXISTENCE ALBANIAN COMMUNITY NEEDS YOU, YOU ARE THE CHANGE AAWA of GREATER CHICAGO and in you we HOPE that women will have an open door to come, share their stories, hold hands and find support and a voice.

HAPPY NEW YEAR! MAY YOU PROSPER!

With Deep Gratitude
Shqipe Malushi

New York


November 16, 2015


Të nderuara përfaqësuese të Asociacionit të Grave Shqiptaro-Amerikane, patem kaq bisedime interesante dhe të hapura. u habita kur vumë re se sa shumë gjëra të përbashkëta na lidhnin. Projekte të shumta për t'i ndihmuar anë e kënd gratë e prekura nga diskriminimi, varfëria dhe atyre që vazhdojnë të hasin vështirësi në realizimin e synimeve të tyre. Pa ndonjë shpërblim për angazhimin tuaj, përveç përmbushjes emocionale dhe kombëtare, kur ju arrini të integroni gratë në sfera të ndryshme të shoqërisë, me bindje të thellë se do të arrini qëllimet tuaja.
Kështu kisha dashur t'i shoh gratë shqiptare kudo në botë. Të palëkundura. Me buzagazin e përhershëm në fytyrat e tyre. Me juve ndjeva kënaqësi që jam grua!
Vjollca Dibra

Dear representatives of the Association of the Albanian American Women ,
We had so interesting and open talks. We were surprised when we saw how many common things bind us. Numerous projects throughout to help women affected by discrimination, poverty and those who continue to face difficulties in achieving their goals . No reward for your commitment except emotional and national fulfillment when you coe to integrate women in various spheres of society, in the firm belief that you will achieve your goals .
Like this I would like to see Albanian women anywhere in the world. Unwavering. With permanent smile on their faces. With you I felt pleasure that I am a woman!

Vjollca Dibra

Pristina, Kosovo